Behandelingen

Na inventarisatie van uw klachten, volgt een onderzoek om te kunnen vaststellen wat er aan de hand is en wat de beste oplossing is bij uw klachten en wensen.

In het onderzoek wordt, afhankelijk van uw klachten, aandacht besteed aan de houding bij staan en lopen, het functioneren van voeten/benen en rug, inspectie van de schoenen en huid, drukmetingen verricht en 3d-voetscans gemaakt.

Naast adviezen en voorlichting kan er vervolgens besloten worden om over te gaan tot onderstaande behandelmogelijkheden.

zolen voorbeelden

Podotherapeutische steunzolen

Podotherapeutische zolen kunnen
* correctie geven aan de voet , knie, en/of beenstand 
* zorgen voor een preventieve drukverdeling,
* ontlasting geven aan een pijnlijke likdoorn, eelt of pijnlijk gewricht
* steun en stabiliteit geven
* een bekkenscheefstand compenseren.
* bij jong en oud aangemeten worden.

De zolen kunnen opgebouwd worden uit harde of zacht verende materialen, of een combinatie. Eea wordt bepaald door uw klacht en aktiviteiten.

De zolen worden met behulp van een 3d scanner aangemeten, waarna ik ze digitaal modelleer, extern laat frezen en bij terugkomst in de praktijk handmatig afwerk.
Deze wijze van werken geeft voor mij de meeste zekerheid op het resultaat dat ik voor u voor ogen heb.
Mocht er later eea aangepast moeten worden, dan wordt dat ook door mijzelf uitgevoerd.

Ortheses

Een orthese is een teenstukje gemaakt van een huidvriendelijke siliconen.

Er worden twee componenten gemengd en op het juiste moment tussen de tenen aangebracht. Als de orthese vormvast is, wordt deze tussen de tenen verwijderd.
Soms kan de orthese meteen mee naar huis, soms moet deze nog aangepast of gladgeschuurd worden. Er wordt dan een tweede afspraak met u gemaakt om de orthese af te leveren.

Een orthese kan u helpen bij
* corrigeren van een teen. Bijv een kromme teen of een onderliggende teen.
* ontlasten van een pijnplek tussen, bovenop of onder een teen. Bijv bij een likdoorn of terugkerend wondje.
* beschermen van een drukplek tegen de schoen.

Het materiaal kan van zacht verend tot stevig aanvoelen. Eea afhankelijk van uw klacht en huidconditie.

 

 

orthese en nagelbeugel
114 R bovenaanzicht nagelbeugel 20072020

Nagelbeugel

Als u klachten heeft bij uw nagel zou het zomaar kunnen zijn dat u een ingroeiende teennagel heeft. Vaak wordt het ingroeien veroorzaakt door een te kromme of diepliggende nagel die in uw huid prikt en tot ontstekingsverschijnselen en pijn leidt.

Een oplossing kan zijn om een nagelbeugeltje te plaatsen. 
De beugel wordt na het reinigen van uw nagel op maat van uw nagelplaat gemaakt. Vervolgens wordt deze met lichte spanning op de nagelplaat bevestigd en vastgezet met een gel. 

De plaatsing van de beugel is zo goed als pijnloos.

Gemiddeld komt u eenmaal per 6 weken terug voor herplaatsing hetgeen inhoud dat de nagelbeugel met nieuwe spanning wordt teruggezet nadat uw nagel eerst opnieuw gereinigd is.

Er zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Eea vindt in overleg met u plaats.

Slippers en Sandalen op maat

Het lopen op uw podotherapeutische zolen levert u veel loopcomfort op, maar het wordt zomer of u bent veel thuis. Wat nu?

Slippers of sandalen met een voetbed op maat gemaakt, zijn hiervoor een fijne oplossing.

Zowel voor heren als dames.

Hoe gaat het in zijn werk?

We maken een afspraak om te kijken wat uw wensen zijn.

Er worden afdrukken gemaakt, maten genomen en samen bepalen we welk model er gemaakt gaat worden. Om het helemaal naar uw smaak te maken, heeft u keuze uit diverse kleuren zowel in bovenwerk als onderwerk.

Als u naar huis gaat, zorg ik dat het voetbed ontworpen wordt en dat het bovenwerk en voetbed uitgewerkt worden.

Als we gekozen hebben voor een model van Fits Footwear, komen de slippers/sandalen compleet gefabriceerd terug bij mij in de praktijk en maken we een afspraak om ze af te leveren.

Mochten we voor een model van Zlippo hebben gekozen, dan maken we een tweede afspraak om het voetbed door te passen en het bovenwerk op maat af te stellen op het onderwerk terwijl uw voeten op de voetbedden geplaatst zijn. In mijn werkplaats worden de slippers of sandalen vervolgens tot een compleet geheel vervaardigd.
Over het algemeen zal dan een weekje later een afspraak met u gemaakt worden om de slippers of sandalen af te leveren.

Hier ziet u alvast enkele modellen. Voor het complete aanbod kunt u klikken op de link:

Fits Footwear

Zlippo

Goed te weten:

  • Beide merken hebben hun eigen fans bij de heren en dames.
  • Zlippo biedt meer mogelijkheden voor ongelijke voeten, afwijkende voetvorm en voor reumatisch of diabetische voeten. Zo kan dit merk ook vaak een oplossing zijn voor de thuissituatie bij mensen die in het dagelijks leven orthopedische schoenen dragen.
  • Bent u nieuw in mijn praktijk zal er eerst een onderzoek plaatsvinden alvorens te kunnen vaststellen of uw voeten geholpen kunnen worden met slippers of sandalen.
Behandelingen
FITS Comfort_Huisschoenen

Sloffen op maat

Voor de koudere dagen in het jaar bestaat er een mogelijkheid voor de dames om warme sloffen aan te laten meten met een persoonlijk voetbed.

De sloffen zijn verkrijgbaar in open en dichte hiel, 
gemaakt van mooie kwaliteit wol,
en in diverse kleuren verkrijgbaar.

Voor kleuren en modelleren zie Fits Footwear- huisschoenen

Voetzorg bij diabetes

Als u suikerziekte (diabetes mellitus) heeft, lopen de voeten verhoogd risico om slecht genezende wondjes te krijgen. Dit gebeurt niet zomaar, er zijn dan vaak complicaties aanwezig zoals gevoelsvermindering en/of afgenomen doorbloeding.

Ik kan u helpen bij het opstellen van een voetverzorgingsplan met als doel uw voeten te helpen te beschermen tegen deze wondjes.

In dit plan bespreken we samen hoe u de beste zorg kan leveren voor uw voeten. In het plan wordt ook vaak een pedicure opgenomen.

Om gebruik te kunnen maken van deze behandeling, is een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.

Diabetes preventie